ارسال شده توسط امیـــــــــــر مرشدی در 89/5/29:: 5:31 عصر
آخرین تحقیق در مورد امنیت در بین زنان 18 تا 29 سال تهرانی نشان می دهد که بیشترین ناامنی آنها خودروهای مزاحم و هراس از حضور در ساعات آخر شب است.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از جهان؛ برخی کارشناسان معتقدند که آنچه امنیت زنان را در جامعه امروز تهدید میکند، تنها نوع حاد آن یعنی تجاوز به عنف نیست بلکه مزاحمتهای کلامی، تهدید و ارعاب زنان در خیابانها با الفاظ زشت، آزار در محیط کار، فشار در خانه بویژه برای زنان شاغل و ... از جمله مواردی است که ناامنی روحی و جسمی زنان را به همراه دارد.
این در حالی است که ناامنی محیط شغلی نیز دغدغهای جدی برای برخی زنان به شمار میرود.
بررسیهای صورت گرفته از سوی سازمان ملی جوانان درباره امنیت روانی و اجتماعی زنان جوان 18 تا 29 سال شهر تهران نشان میدهد که تنها عده کمی از آنها احساس امنیت میکنند، هراس از حضور در ساعات آخر شب، ترس از تنها ماندن در مکانهایی مانند پارک، ترس از رانندگان ماشینهای شخصی یا حرف زدن با مردان ناآشنا از جمله تجارب ناخوشایندی است که برای زنان جوان حس ناامنی میآورد.
آنچه زنان 18 تا 29 سال مزاحمت خواندهاند، کلامی و فیزیکی است، با ماشین ترساندن دختران، زیر نگاه بودن و مسخره کردن آنان نیز از جمله مزاحمتهایی است که زنان از آن رنج میبرند.
روند صعودی آمار قتل زنان در تهران
براساس نتایج پژوهشی که در نشست کاهش خشونت مبتنی بر جنسیت در آبان سال گذشته ارائه شد، میانگین دو ساله آمار قتل و جنایت علیه زنان در تهران گواهی بروز دغدغه جدیدی در مقوله امنیت زنان در کلان شهرها بویژه تهران است براساس این بررسی، از مجموع 149 فقره قتل در تهران در سال 86، 35 نفر از قربانیان زن بودند که در سال 87 سهم آنان از 172 حادثه قتل به 46 نفر رسید.
این در حالی است که آمار دقیقی از تعرض به زنان وجود ندارد تعرضاتی که از مزاحمتهای کلامی تا تجاوز به عنف طبقهبندی میشود و صفحات روزنامهها نشان میدهد که زنان، قربانیان بخش عمدهای از اینگونه جرائم هستند.
فقط 32 درصد آگهی دهندگان خواهان کار مشروع زنان هستند
تحقیق دیگری در مورد آگهیدهندگان برای استخدام زنان در مشاغل غیردولتی نیز این واقعیت تلخ را روشن کرد که فقط 32 درصد آگهیدهندگان خواهان کار مشروع زنان بودهاند. معنای چنین دادههایی آن است که در جامعه ما اگر زن بخواهد از نظر اقتصادی مستقل باشد و با تلاش خود زندگی کند، امنیت شغلی کمی بویژه در بخش غیردولتی دارد. در نتیجه ناچار است یا بهخاطر فشار مالی به خواستههای غیرقانونی برخی از کارفرمایان تن دهد، یا فشار مالی را با تمام عوارض روحی و روانیاش تحمل کند و در بدترین حالت، در معرض سقوط و پرتگاه فساد بیفتد.
این در حالی است که متاسفانه پدیده طلاق و جدایی خانوادهها نیز در جامعه ما روندی شتابآلود و هولناک گرفته و عواقب آن بیش از هر چیز زندگی زنان و امنیت آنان را تحت تاثیر قرار میدهد.
بیشترین جرم علیه زنان؛ اغفال، فریب و تجاوز است
سردار اسماعیل احمدیمقدم فرمانده نیروی انتظامی، درباره بیشترین جرایم صورت گرفته علیه زنان میگوید: جرمی که در حال حاضر بیشتر علیه زنان در جامعه نمود دارد، عمدتا اغفال، فریب و تجاوز است.
فرمانده ناجا با ابراز تاسف نسبت به وجود نگاه طماعانه به زنان و جرایم اخلاقی علیه آنان اضافه میکند: معمولا چند متجاوز یا اغفالکننده نسبت به یک زن وجود دارد و سهم زنان و مردان در جرایم اخلاقی مساوی نیست، بنابراین نیازمند افزایش آگاهی زنان هستیم.
در چنین شرایطی، به نظر میرسد طرح امنیت اجتماعی که در مجلس در حال بررسی است. نیازمند توجه به ابعاد مختلف امنیت زنان در جامعه، محیط کار و خانواده است.
کلمات کلیدی :